اگر نگران کودکان کم وزن خود هستید و یا به شکل نرمال رشد نمی کند، حتما به پزشک مخصوص کودک خود مراجعه کنید. کم وزن بودن در این سنین می تواند بنا به دلایل مختلف اتفاق بیوفتد.

رژیم غذایی متعادل برای افزایش وزن کودکان

یک رژیم غذایی متعادل و خوب برای کودکان به معنای مصرف غذاهای متنوع بر اساس یک راهنمای استاندارد غذایی است. از دو سالگی به بعد، کودک باید به سمت یک رژیم غذایی نسبتا مشابه و مشترک با سایر اعضای خانواده خود بروید. راهنمای غذایی معروف Eatwell دارای بند های مختلفی است که در ادامه مهمترین آن ها را آورده ایم:

*مصرف حداقل پنج وعده مختلف از میوه ها و سبزیجات متنوع در طی روز

*مصرف لبنیات و یا جایگزین های مناسب لبنیات (نظیر نوشیدنی های سویا و ماست). حتما گزینه هایی با چربی کم و شکر کم را انتخاب کنید.

*غذاهایی مبتنی بر سیب زمینی، نان، برنج، پاستا و یا دیگر غذاهای دارای کربوهیدرات بالا

*برخی از دانه ها و حبوبات، ماهی، تخم مرغ، گوشت و دیگر مواد غذایی پروتئینی. هر هفته دو وعده ماهی را برای کودک خود در نظر بگیرید – یکی از این وعده ها باید ماهی چرب نظیر سالمون و یا خال مخالی باشد.

*روغن های غیر اشباع و دسرهای میوه ای و طعم دار مختلف – مصرف به صورت محدود و کم.

*مصرف مناسب و زیاد مایعات – سازمان های بهداشتی مصرف ۶ الی ۸ لیوان مایعات در طی روز را پیشنهاد می کنند.

رژیم غذایی کودکان ۲ ساله

کودکانی با سن کم، به خصوص با کمتر از دو سال سن، نیاز به انرژی متمرکزی که چربی تولید می کند دارند. همچنین برخی ویتامین ها فقط در چربی وجود دارند.به همین خاطر غذاهایی با انرژی زیاد مثل شیر پرچرب، ماست، پنیر و ماهی های چرب برای کودکان و حتی بزرگسالان بسیار مهم است.پس از این که کودک شما به سن دو سالگی و بیشتر رسید کم کم می توانید محصولات لبنی کم چرب را وارد رژیم غذایی آن ها کرده و از میزان چربی موجود در غذاهای آنان بکاهید – البته این موضوع در شرایطی صدق می کند که کودک شما اشتهای خوبی دارد و به خوبی رشد می کند.پس از این که کودک شما به پنج سالگی رسید، باید رژیم غذایی سالم و با چربی کم خود را شروع کند، درست مثل چیزی که به بزرگسالان پیشنهاد می شود.

نکاتی که باید در رژیم بچه ها رعایت شود

*غذاها و نوشیدنی های شیرین و دارای قند: اصلا پیشنهاد نمی شود که به کودک خود غذا و نوشیدنی هایی با میزان شکر بالا بدهید. هرچه شکر بیشتر و طولانی تر با دندان های کودک شما تماس داشته باشد، آسیب های بیشتری را در دهان وی ایجاد می کند.اگر کودک شما از غذا و نوشیدنی های شیرین زیاد استفاده می کنید، بهتر است این موارد را در زمان خوردن غذا به آن ها بدهید تا میزان آسیب به دندان ها به حداقل برسد.

*چربی های اشباع شده: این ها چربی های نا سالم هستند نظیر آن هایی که در برگر ها، سوسیس، پای، بیسکوییت ها، کیک و شیرینی وجود دارند. سعی کنید کودک شما زیاد از این موارد استفاده نکند.

*دانه های کامل: غذاهای مبتنی بر دانه های کامل نظیر پاستا، نان و برنج قهوه ای می توانند فیبر زیادی را وارد بدن کودک کرده و حتی قبل از رسیدن کالری و مواد مقوی لازم به بدن کودک، او را سیر کنند.

پس از رسیدن به سن دو سالگی، کودک شما کم کم می تواند از غذاهای دارای دانه های کامل در رژیم غذایی خود استفاده کند.

ویتامین های مورد نیاز کودکان

سازمان سلامت پیشنهاد می کند که تمامی کودکان بین ۶ ماه تا ۵ سال حتما ویتامین های A، C و D را در رژیم غذایی خود به اندازه کافی دریافت کنند.این می تواند برای کم وزن بودن کودکان بسیار مهم باشد، چرا که در رژیم غذایی خود زیاد مواد مختلفی را مصرف نمی کنند و مواد مقوی کافی به بدن آن ها نمی رسد.

درمان بی اشتهایی کودک

اگر فکر می کنید بدن کودک شما امکان تحمل یک غذای خاص را ندارد و یا به آن آلرژی دارد، این خیلی مهم است که حتما با پزشک مشورت کرده تا ببینید دقیقا چه ماده ای منجر به بروز علائم آلرژی می شود. اگر کودک شما توانایی تحمل و مصرف لاکتوز (یک نوع خاص از قند که در شیر و محصولات لبنی وجود دارد) را ندارد، پزشک معالج ممکن است شما را به یک متخصص تغذیه ارجاع دهد تا یک برنامه غذایی مناسب برای کودک طراحی کند.آنها می توانند به شما کمک کنند تا مطمئن شوید که کودک شما حجم مناسب از مواد مقوی را در رژیم غذایی خود دریافت می کنند تا رشد خوبی داشته باشند.

 

باشگاه ورزشی کودکان اسپین