اگر شهروند کانادا باشید یا اقامت دائم داشته باشید و یکی از اعضای خانواده شما بخواهد به کانادا مهاجرت کند، شما میتوانید به آنها در گرفتن اقامت دائم کمک کنید. به هم رساندن اعضای خانواده یکی از ستونهای اصلی سیستم مهاجرتی کانادا محسوب میشود.
برنامه اسپانسرشیپ خانواده (The Family Class Sponsorship Program)، به اتحاد دوباره خانوادهها با تسهیل اقامت دائم بزرگسالان یا ایجاد امکان حمایت اعضای فامیل توسط شهروندان کانادا، برای مهاجرت به کانادا از طریق خویشاوندی کمک میکند. برای این که شخصی واجد شرایط این قانون باشد، فردی که به دنبال استفاده از برنامه اسپانسرشیپ خانواده است، باید شرایط زیر را داشته باشد:
- همسر قانونی یا شریک زندگی فرد باشد.
- فرزند وابسته باشد.
- والدین باشد.
- پدربزرگ یا مادربزرگ باشد.
- خواهر، بردار، برادرزاده، خواهرزاده یا نوه زیر هجده سالی باشد که ازدواج نکرده است و والدین وی فوت کرده اند.
فرد تحت پوشش حمایت باید خارج از کانادا زندگی کند، مگر این که به طور موقت و به صورت قانونی در کانادا ساکن باشد، برای مثال اجازه تحصیل یا کار موقت داشته باشد.
به چه کسی همسر قانونی یا شریک زندگی گفته میشود؟
افرادی که در دسته بندیهای زیر قرار گیرند واجد شرایط قانون اسپانسرشیپ خانواده هستند:
- همسر: ازدواج معتبر قانونی در کشور اصلی و قانون کانادا
- شریک عرفی (Common-law partner): برای حداقل یک سال بدون وقفه دو نفر با یکدیگر در یک رابطه ازدواجی (Conjugal relationship) باشند.
- شریک ازدواجی (Conjugal partner): رابطه ازدواجی برای حداقل دوازده ماه وجود داشته باشد (پایداری و تعهد مشابه ازدواج یا رابطه عرفی وجود داشته باشد) به طوری که موانع مهاجرتی، دلایل مذهبی، جهت گیریهای جنسی یا وضعیت ازدواجی (برای مثال فرد با کس دیگری ازدواج کرده باشد، جایی که در کشور مبدا طلاق و جدا شدن امکان پذیر نباشد) مانع از زندگی مشترک این دو فرد شده باشد.
- روابط هم جنس: روابط میان هم جنس نیز در این دسته بندیها جای میگیرند.
فرزند وابسته به چه کسی گفته میشود؟
فرزند فرد حامی (اسپانسر)، یا فرزند همسر حامی یا فرزند رابطه عرفی، میتواند به شکل فرزند وابسته در نظر گرفته شود، با این شرط که کودک زیر ۲۲ سال باشد و همسر یا شریک عرفی نداشته باشد. کودکان بالای ۲۲ سال میتوانند در صورتی به عنوان فرزند وابسته در نظر گرفته شوند که پیش از ۲۲ سالگی به حمایت مالی والدین خود وابسته باشند و نتوانند پشتیبانی مالی خود را به دلایل بیماری یا مسائل روحی بر عهده بگیرند.
فرزندانی که حضانت آنها بر عهده همسر قبلی باشد نیز به عنوان فرزند وابسته در نظر گرفته میشوند و باید در فرم درخواست اسپانسرشیپ خانواده اعلام شوند.
اگر فرزند وابسته ای که تحت حمایت قرار میگیرد یک یا چند فرزند وابسته از خود داشته باشد، حامی باید توانایی مالی آنها برای غلبه بر جریان درآمدی قطع شده را اثبات کند.